Православні Тростянецького церковного округу вшанували Преображення Господнє

В Тростянецькій громаді Сумської області православні відзначили одне з найвеличніших церковних  свят - Преображення Господнє. В цьому році вперше святкували його 6 серпня - за новим церковним календарем. 

Благочинний Тростянецького церковного округу Православної Церкви України протоієрей Роман Кулішов за день провів три святкових богослужіння – в Пантелеймонівському храмі села Гребениківка, біля Каплиці Всіх святих у Тростянці та в урочищі Образ Краснопільського району.


- Це велике християнське свято, яке належить до 12 найбільших свят. Цього дня люди приносять до храму освячувати яблука та квіти. Це традиція, яка тягнеться ще зі Старого Заповіту, - зазначив звертаючись до вірян отець Роман. - У Православній церкві Яблучний спас пов'язаний з подією Преображення Ісуса Христа перед апостолами Петром, Іоаном та Іаковом на горі Фавор. Відбулося це тоді, коли Ісус читав молитву, його обличчя освітилося світлом, а його одяг став білим. Після цього, зійшовши з гори, Ісус наказав учням зібрати яблука, щоб вони були освячені Господом.

Зранку благочинний Тростянецького округу протоієрей Роман провів богослужіння у Гребениківському храмі. По обіді приїхав у Тростянець, де за ініціативи місцевої парафії Великомученика Юрія Переможця ПЦУ провів богослужіння біля каплиці навпроти Круглого двору.

Незважаючи на робочий день, на богослужіння прийшло немало вірян. Люди були одягнені у біле або світле, принесли із собою кошики з яблуками, грушами, сливами, виноградом, медом. Все це отець Роман освятив. Як і воду та самих прихожан. По закінченню богослужіння відбувся просвітницький концерт церковних пісноспівів під гітару у виконанні отця Романа Кулішова та вірян.


А завершилося вшанування Преображення Господнього у відомому урочищі "Образ", де настоятелем також отець Роман Кулішов. Всі бажаючі мали змогу помолитися, освятити принесені фрукти, набрати освяченої води і скупатися в цілющій купелі.



Комментариев: 0
Добавить комментарий