На підозрюваного у вимаганні хабаря нардепа Задорожнього застосовано заставу у розмірі 3 млн гривень

Народному депутату Задорожньому,  який підозрюється у вимаганні хабаря, призначено заставу у розмірі трохи більше 3 млн. грн. Запобіжний захід з покладенням відповідних процесуальних обов'язків застосував слідчий суддя Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування встановлено, що нардеп  вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону в Охтирському районі. З них 10% призначались йому особисто та 4% - для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За версією слідства мова йде про 3,4 млн грн. Дії народного депутата кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

15 липня рішенням дисциплінарної комісії партії "Слуга Народу" його було виключено з лав партії. 17 липня під час пленарного засідання Верховної Ради нардеп Микола Задорожній осоромився на весь зал. Він отримав право на репліку після заяви фракції “Європейська солідарність”, де були обурені присутністю в парламенті депутата, який лише позавчора отримав підозру у хабарі. Паруючи виступ колег, Задорожній практично проговорився, що справді брав хабарі.Він заявив, що у Верховній Раді є й інші корупціонери.

“У вашій фракції теж є люди, які брали хабарі, і чомусь вони теж ходять цим залом”, –  заявив Микола Задорожній.
За кілька секунд до депутатів у залі дійшло, що слово “теж” в устах Задорожнього означає практично визнання в тому, що він також брав хабарі. Нардепа нагородили сміхом та іронічними оплесками.
Комментариев: 0
Добавить комментарий