Чиста вода за кошти меценатів: Тростянець і Охтирка відновлюють комунальну інфраструктуру

Північна екологічна фінансова корпорація NEFC підтримала проєкти з відновлення ключової комунальної інфраструктури в містах Охтирка і Тростянець Сумської області. Зараз ініціатива перебуває на етапі державних закупівель. Очікується, що проєкти будуть повністю реалізовані до кінця 2026 року.

Загалом корпорація NEFCO (Nordic Environment Finance Corporation) по Україні підтримала п`ять проєктів відновлення ключової муніципальної інфраструктури - у Чернігівській, Сумській та Миколаївській областях. Сума виділених коштів - 25 млн євро.

"Чернігів, Ніжин, Охтирка та Тростянець постраждали від прямих і непрямих наслідків воєнних дій, включно з пошкодженням комунальної інфраструктури. Відновлення цих малих та середніх міст отримало менше підтримки та уваги порівняно з іншими регіонами України", - повідомили Укрінформу в NEFCO.

Зараз ініціатива перебуває на етапі закупівель. Очікується, що проєкти буде повністю реалізовано до кінця 2026 року", - повідомили в організації.

Проєкти відновлення у згаданих громадах включатимуть модернізацію та ремонт об’єктів надання комунальних послуг у сферах централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Крім того, вони спрямовані на підвищення енергоефективності критичної інфраструктури, що призведе до більшої стійкості, економії коштів, а також скорочення викидів парникових газів та біогенного навантаження на водойми.

NEFCO очікує економію приблизно 1000 МВт-год. електроенергії та 8400 МВт-год. теплової енергії і скорочення викидів вуглекислого газу приблизно на 2200 тонн на рік. При цьому жителі громад отримають сталі та комфортні умови життя.

Комментариев: 0
Добавить комментарий