Не лимонад і не тархун: в Тростянці з кранів водопроводів тече кольорова вода

Багато хто з жителів Тростянця Сумської області звик пити воду із місцевих комунальних водогонів. Мовляв, тече вона із свердловин, періодично очищається, а тому серйозно зашкодити здоров’ю не може. Однак… На цьому тижні відразу на кількох вулицях споживачі помітили, що набрана рано вранці з кранів водопроводів, вода має підозріло зелену або синювату окраску. 

Зокрема, «кольорову» воду набирали цими днями в квартирах багатоповерхових будинків по вулиці Татаренка та Миру. Люди сфотографували набрану з водогонів воду у посуді і поділилися з нами цими фото. В одному випадку з кранів була набрана рідина зеленого кольору, в інших будинках -  синього. Люди кажуть, що таку воду не лише страшно пити, в ній боязко і митися. 

Мешканці вже «поділилися» набраною водою з керівниками місцевого водоканалу та ЖЕУ.
 — Ситуацію вивчаємо та досліджуємо, —   лаконічно відповіли людям в комунальних установах. Пообіцяли передати зразки води у відповідні лабораторії, аби з’ясувати, у чому проблема.

Одночасно в комунальних закладах порадили споживачам води менше користуватися різними фарбниками під час прання. Хоча, це зауваження явно не по темі - після прання вода стікає в каналізацію, а ніяк не у водозабори. Хоча у тростянецькому випадку - хто знає. 


Поки в мерії з`ясовують природу «кольорових» течій в комунальних водогонах, споживачі можуть порятуватися хіба що встановленням фільтрів. А, можливо, навіть одразу кількох. Не забуваючи їх частіше очищати і замінювати.

Комментариев: 0
Добавить комментарий