У Тростянці роботу шкільних кухонь перекладуть на їдальню Центру для переселенців

Перебуваючи у польському місті Богухвала, посадовцям Тростянецької міської ради Сумської області розповіли про досвід харчування учнів десяти шкіл гміни їдальнею ... тамтешнього будинку культури. В цьому закладі громадського харчування працює 8 працівників. Натомість в школах ніяких кухонь. Працівниками їдальні будинку культури готують гарячі обіди і у формі виїзної торгівлі в термосах доставляють обіди дітям. 

-    У нас же у Тростянці у кожній школі свої кухні з немалим персоналом, процес приготування їжі енергозатратний, в кожній шкільній кухні працюють потужні плити, холодильники, продукти зберігаються у сховищах, які також потребують спеціального обслуговування . Це все не зовсім правильно, - розповів на останній сесії Тростянецької міськради міський голова Ю.Бова. 


Приклад цей був наведений мером не випадково. На сьогодні в Тростянці завершується будівництво ще одного Центру для вимушених переселенців. Строк здачі об`єкту в експлуатацію - жовтень-листопад 2024 року. Це буде комплекс з трьох корпусів з готелем на сто місць, адмінкорпусом і їдальнею. Навряд чи можна сьогодні наперед спрогнозувати, скільки людей проживатиме в тому Центрі. Однак, щоб забезпечити персонал Центру і їдальні, в тому числі, стабільною роботою, в міській раді вже сьогодні планують розширити межі їх обов`язків.

-  Можливо, коли ми в Центрі для переселенців запустимо їдальню, то наберемо на роботу навіть більше людей і будемо звідтіля розвозити їжу нашим дошкільним і шкільним закладам. Будемо дивитися, як все це можна буде організувати з метою максимальної оптимізації харчових процесів, - поділився своїми планами на розвиток мережі харчування в освітніх закладах міський голова.

Крім того, кухня в польському будинку культури міста Богухвала обслуговує і населення, зокрема, там готуються соціальні обіди, які потім роздаються для малоімущих людей.
Комментариев: 0
Добавить комментарий