Перезавантаження світи: мер Тростянця анонсував масштабні скорочення персоналу

Освітня галузь Тростянецької громади Сумської області продовжує реформуватись. З нового навчального року замість п`яти середніх шкіл в місті залишиться три ліцеї. Майже всі сільські освітні заклади приєднаються, як філіали, до міських закладів освіти. 


На останній сесії Тростянецької міськради освітні новації продовжились - депутати прийняли рішення про визнання школи №2 опорним закладом середньої і дошкільної освіти, яка з нового навчального року також стане ліцеєм. До неї, як філію, долучено Білківську сільську школу та дитячий садок "Червона шапочка" села Микитівка. 

Станівську школу і тамтешній дитячий садочок об`єднали в один навчальний заклад, який у свою чергу приєднали до школи №5. 

Вперше з початку реорганізації шкіл в ліцеї і їх філії, на цій сесії мер проанонсував необхідність структурних змін з штатах. Точніше, про необхідність скорочення видатків на утримання персоналу. 

-      Звісно будуть певні зміни у штатах самих колективів. Ті люди, які менш задіяні, або незадіяні, будемо їм пропонувати іншу роботу. Якщо такої роботи немає, будемо вимушені направляти людей до центру зайнятості, - прокоментував міський голова Ю.Бова.

За його слова першими під скорочення потрапить технічний персонал - кухарі, медичні сестри та інший технічний персонал. Особливо з тих шкіл, які вже тривалий час працюють в режимі он-лайну. По факту, учні в тих закладах вже третій рік школи не відвідують. Відділ освіти виплачує працівникам, які не виконують своєї роботи, дві третини зарплати. Але, як вважає мер, це не може тривати довго. Сказав, наче в тому вчителі винні, а не війна, яка невідомо ще скільки триватиме. 

Ситуація непроста і вказує, що скорочення працівників в освітній сфері Тростянецької громади, в тому числі вчителів та вихователів, не минути.



Комментариев: 0
Добавить комментарий