У Тростянці міська рада прийняла Програму для кривдників

Тростянецька міська рада Сумської області затвердила Програму для кривдників. Як пояснила заступник міського голови Людмила Линник, це є механізм для зміни насильницької поведінки кривдників, а також оскарження людиною того чи іншого рішення, пов`язаного із отриманням чи неотриманням нею гарантованих державою соціальних послуг.

  • Тут закладені роз`яснення право громадян на звернення щодо оскарження і відповідно місцева влада повинна здійснювати контроль за правильністю призначення цих соціальних послуг. Розроблений порядок повністю відповідає типовому за виключенням нюансів діяльності відділу соціального захисту населення Тростянецької міської ради.


Місцева програма ухвалена за Типовою програмою для кривдників, яка  була затверджена Верховною Радою ще в 2018 році. Цим   документом передбачається   комплекс заходів, спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

Одночасно відділу правового забезпечення доручено провести квартальні перевірки і скласти плани таких перевірок до грудня 2026 року.

До речі, затвердження Програма для кривдників – це не проста формальність. У Тростянецькому суді вже є ухвали по по трьом кривдникам. Додаткового фінансування реалізація цієї програми не передбачає, при потребі для підготовки матеріалів міськрада буде залучати третіх сторін, зокрема з охорони здоров`я, освіти, поліції тощо. Будуть проводитися роз`яснювальні бесіди аби врегульовувати конфлікти з кривдниками.  


Комментариев: 0
Добавить комментарий