З Трійцею! Благочинний Тростянецького округу за день провів три святкових богослужіння

Мешканці Тростянецької громади Сумської області відзначили одне з найбільших християнських свят у році – Трійцю. У храмах вшановували єдність Бога у трьох особах – Отця, Сина і Святого Духа. Люди додавали святу побутового колориту, взятого від давніх народних традицій, прикрашаючи будинки квітами та зеленню.

Для благочинного Тростянецького церковного округу Сумської єпархії ПЦУ протоієрея Романа Кулішова цей день видався сповна насиченим на святкові події. З самого ранку - богослужіння у Пантелеімонівському храмі села Гребениківка,  де отець Роман є настоятелем. 

По обіді вже друге богослужіння – біля каплиці Всіх святих, що на Вічевій площі у Тростянці. Його ініціювала місцева парафія Великомученика Юрія Переможця ПЦУ. 

Отець Роман звершить Водосвятний молебень, після чого провів обряд освячення благовонного зілля. 

  • В сьогоднішній день ми освячуємо зілля. Йде це від наших предків, які вшановували рослини, які допомагали людині прожити кожен день їхнього життя і прославляли Творця, який досконало створив цей рослинний світ. Тому в цей день ми і прикрашаємо свої домівки клеченням і іншою зеленню. І ми приносимо зілля в церкву. Господь створив в цьому світі все мудро, - розповів священник. 

Поки що православні парафії Великомученика Юрія Переможця ПЦУ не можуть молитися в самій капличці, робили це поряд з церковною спорудою, яка вже багато років зачинена на замок і руйнується. Однак люди сподіваються, що з часом місцева влада розбереться з правом власності на цю каплицю і таки дозволить віруючим служити в ній Богові.

Перебуваючи у Тростянці благочинний Тростянецького округу помолився біля пам'ятного знака, встановленого в центрі міста на честь бійців 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр", яка разом з іншими українськими військовими звільняли Тростянець від російської армії у березні 2022 року. 


І останнім місцем вшанування Трійці стало урочище «Образ», що в Краснопільському лісгоспі. Тут єдиний в області храм, який розташований прямо посеред лісу. Сюди часто приїздять люди помилуватися неповторною природою, випити прохолодної води з цілющого джерела, а головне - помолитися Богу. Ось і цього дня прибула група вірян з Тростянця, яких священник також привітав святковою молитвою та провів для них цікаву екскурсію.    

Комментариев: 0
Добавить комментарий