Матір загиблого захисника з Боромлі передала на фронт автівку сина

   
   Ім`я жителя села Боромля Сумської області Сергія Проневича сьогодні відоме всій Україні. В мирний час - талановитий спортсмен, володар національного рекорду з марафонського бігу в амуніції військового солдата. У воєнний час - мужній воїн, який під час окупації рідного села самотужки знищив вісім одиниць ворожої техніки. У віці 31 року молодий чоловік геройськи загинув. Президент України посмертно нагородив захисника орденом "За мужність" III ступеня.

   У спадок від Сергія у домогосподарстві Проневичів залишився повнопривідний УАЗик. Автомобіль не новий, але у робочому стані. 
-    Сергій на ньому їздив на роботу в Тростянець, в Климентове на відпочинок, а бувало возив своїх вихованців-легкоатлетів на змагання, - говорить мама героя Антоніна Іванівна. 

   Їздити на машині сьогодні в родині Проневичів нікому - чоловік служить в ЗСУ, сама жінка не має водійських прав. Тому без жалю прийняла рішення передати автомобіль на потреби одному із підрозділів Збройних Сил України. 
   Допоміг їй у цьому випадок, коли зустрілася з керівником місцевої патріотичної організації "Боромлянські ластівки" Андрієм Панчуком. 
   - Ми випадково зустрілися в магазині. Андрій каже, що свій “Бусик” передає військовим. А я йому: “То забери і мого Бобика”. Так ми дві машини і віддали для ЗСУ, - з настроєм розповіла Антоніна Проневич.
   А нещодавно боромляни дізналися, що їхні автомобілі вже на місці служби.
   "Від імені бійців 150-ої, які боронять наші північні кордони, хочемо подякувати родину Антоніни Проневич та боромлянських волонтерів за передані авто. Вони в м.Бучач. Разом до перемоги!", - написали оборонівці на своїй сторінці в фейсбук.
Комментариев: 0
Добавить комментарий