Тростянецький суд розпочав слухання справи про катування окупантами цивільного населення

На цьому тижні в Тростянецькому суді Сумської області відбудеться перше судове засідання у справі за обвинуваченням п‘ятьох військовослужбовців збройних сил рф у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб), а саме катування цивільних осіб, незаконно затриманих російськими військовими в період окупації Тростянця в березні 2022 року.


Під час попереднього судового засідання було розглянуто клопотання прокурора про проведення спеціального судового провадження, яке судом задоволено. 

Нагадаємо, що згідно з пред’явленим обвинуваченням, у вечірній час 13 березня 2022 в місті Тростянець поблизу місцевого підприємства ТОВ «Кононівський елеватор», російськими окупантами було затримано четверо місцевих жителів. Упродовж кількох днів їх незаконно утримували в підвальних приміщеннях в нелюдських умовах, під час їх допитів росіяни застосовували фізичне насильство, психологічний тиск і навіть емітацію розстрілів, коли постріли робилися над головами затриманих.

Головуючий суддя Олександр Огієнко розгляд призначив у відкритому судовому засіданні. Перше засідання відбудеться  21 червня 2024 року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий