Тростянецька громада називає вулиці і провулки іменами своїх героїв


Вже на другому вряд сесійному засіданні Тростянецька міська рада Сумської області перейменовує вулиці і провулки. Цього разу три вулиці міста отримали назви загиблих захисників України.

Одна з вулиць названа на честь Станіслава Чигрина. Це захисник родом з Тростянця, який загинув під час виконання бойового завдання у боротьбі з російськими загарбникам в Луганській області. Процедура назвати вулицю його іменем забрала чимало часу. Крім того, потрібна була і згода рідних. Нещодавно батько Станіслава дав згоду на перейменування вулиці ім`ям свого сина. За відповідне рішення проголосувала і міськрада.
Подібна історія ще з двома захисниками-героями. Дала згоду на найменування однієї з вулиць Тростянця родина загиблого воїна Антона Колодяжного, його життя обірвалося на війні в Донецькій області. В Тростянецькій міській раді також побували представники Дніпропетровщини, які привезли заяву від родини загиблого Юрія Черненка. Цей військовий служив у 93-й бригаді і звільняв Тростянець. Тож, рішенням сесії - вулицю Кошового перейменували на вулицю Юрія Черненка, а вулицю і провулок Володимира Івасюка - на Антона Колодяжного.
Отримали нові назви і деякі вулиці в селах громади. В Становій, наприклад, вулицю 9 травня змінили на Перемоги, в Тучному вулиця Чкалова стала вулицею Івана Кожедуба; в Савелове - Лермонтова на Грабовського, в Мащанці - Комарова на Лесі Українки. Також дві вулиці отримали нові назви у Білці - Лесі Українки і Євгенія Покотила.
Ось так місто і села Тростянецької громади з потугами, але позбавляються наліту тоталітарного минулого та повертають собі українське обличчя. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий