Знайшли «менших»: у Тростянці зекономили бюджет за рахунок скорочення санітарок

Рішенням сесії Тростянецької міської ради Сумської області із структури штату місцевого Центру первинної медицини скорочено 12 посад молодших медичних працівників. Йдеться про санітарок фельдшерських пунктів, переважно з сільської місцевості. 

Оптимізація «пройшлася» по медичним установам сіл Мартинівка, Олексине, Криничне, Солдатське, Крамчанка, Станова, Зарічне, Семереньки, а також Смородинського фельдшерського пункту мікрорайону міста. 

  • Доступність до медичної допомоги після цієї оптимізації не зменшиться, - прокоментувала прийняте рішення директорка Тростянецького ЦПМД Світлана Лобода. – Ми все це обговорили, обрахували, скільки по якому селу оформлено декларацій, все це відповідає нормативній базі і навантаженню на конкретно взятий фельдшерський пункт.


Ясність у причини скорочення медичних працівників вніс міський голова Тростянецької громади.

  • Оці «пересування» робляться для того, щоб зекономити бюджет. Поки у нас було більше коштів, ми могли утримувати ці посади. Але зараз виходить історія наступна. Санітарку за нормою навантаження треба ставити на 0,25 ставки. А податки платити з мінімальної зарплати. І виходить, ми платимо санітарці зарплату менше тисячі гривень, а тисяч п`ять будемо сплачувати всі податки. І прибирання однієї кімнати нам обходиться у «сумашедші гроші», - каже Ю.Бова


Загальна цифра економії за рахунок скорочення санітарок буде біля пів мільйона гривень на рік. Ніхто з присутніх на сесії депутатів не виступив на захист санітарок. Економія бюджету переважила турботу за долю людей, які втратили роботу.

Комментариев: 0
Добавить комментарий