У Тростянці поховали відважного захисника Євгена Замулу з позивним Айвенго

Тростянець, що на Сумщині, в жалобі. Тут сумують за відважним земляком Євгеном Замулою, молодшим сержантом ЗСУ з позивним Айвенго. Через чотири дні йому мало б виповнитися 44 роки. Але 29 травня цього року воїн загинув під Часовим Яром, що на Донеччині.

Сьогодні Тростянецька громада провела свого Героя в останній путь. 

Євген був справжнім патріотом України. Ще у 2014 році пішов на Донбас боротися з російською навалою. Воював у багатьох «гарячих точках» збройного протистояння. Він міг вже давно демобілізуватися за станом здоров`я, бо мав кілька важких поранень. Але кожного разу, поправившись, знову повертався у свою військову частину на передову. Казав, що має захистити від російської нечисті свою родину, землю, Батьківщину.

Євген виховувався і мріяв про світле і мирне життя. Закінчивши школу №5 школи здобув робітничі професії зварювальника та тракториста. Працював. Одружився, в їхній родині зростає двоє синів.

Увесь шлях від будинку, де зростав Євген і до цвинтаря, обабич дороги на колінах проводжали героя вдячні жителі Тростянця. На кладовищі слова вдячності герою і співчуття всій його родині висловили військові, міський голова Юрій Бова, друзі і знайомі. 


Двоє священнослужителів Української Православної Церкви - отці Олександр Карпець та Роман Кулішов помолились, аби душа героя знайшла спокій на небесах. 

Поховали його під залпи салюту та Гімну України.


Тростянецька громада завжди пам`ятатиме своїх Героїв, які ціною своїх життів боронять рідну землю від російських загарбників, які з війною прийшли в Україну.

Комментариев: 0
Добавить комментарий