Жителі Тростянецької громади отримали 34 мільйони гривень за знищене росіянами житло

З вересня 2023 року у Тростянці Сумської області працює комісія щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. За цей час було прийнято від населення 351 заяву: 55 заяв стосовно знищеного майна, 296 заяв стосовно пошкодженого майна. По знищеному майну (за 28 будинків), по державній програмі «єВідновлення», було здійснено виплати на загальну суму 34 мільйони гривень. За пошкоджене майно 269 сімей нашої громади отримали компенсацію по програмі «єВідновлення» на загальну суму 25 мільйонів гривень.

Днями на засіданні виконавчого комітету про роботу цієї комісії розповів її голова, він же начальник відділу капітального будівництва Тростянецької міської ради Віктор Никоненко. За його словами, обсяг роботи виконано великий. Приймаються нові і нові документи. Двічі на тиждень на засіданні вони розглядаються. 


На цьому засіданні виконавчий комітет розглянув черговий пакет документів про надання компенсації за знищене майно. За результатами розгляду ще п’ятьом мешканцям Тростянця та одній мешканці села Білка надано компенсації за знищене майно. Грошові компенсації за пошкоджене майно отримають троє жителів села Буймер та двоє тростянчан.


Матеріал підготовлений завдяки фінансовій підтримці Української Асоціації Медіа Бізнесу за гроші “Німецького Фонду Маршалла з США” та “Українського Медіа Фонду”
Комментариев: 0
Добавить комментарий