У Тростянці відновилися роботи з капітального ремонту центральної автомагістралі

   У Тростянці Сумської області відновилися роботи з капітального ремонту автодороги Н-12 Суми - Полтава, який ведеться з минулого року. Всі роботи здійснюються в рамках урядового проекту з відновлення малих міст, що найбільше постраждали від російської агресії. Ремонт дороги розділений на два окремі об`єкти. Одну частину автомагістралі - від шляхопроводу через залізницю і до центру міста, відновлює дорожня компанія з Одеси. Іншу – від центру і до виїзду в бік Охтирки, дорожники з Вінниці.

   Замовником робіт виступає Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області. Нею проводилися тендери, укладалися угоди з підрядниками. В минулому році обидві будівельні компанії виконали певний обсяг. З настанням сприятливої погоди більш активно відновлюється друга половина дороги – від центру до Охтирської гори, де працює субпідрядна організація з Сум ТОВ "ДОРСПЕЦТЕХНІКА". 


  • Спочатку був зроблений додатковий місцевий проїзд вздовж основної дороги. На основному проїзді зараз ведуться підготовчі роботи, укладається дорожній бордюр на всій довжині у 2,6 кілометра з тим, щоб далі приступити до монтажу водовідведення - встановлення колодязів, монтажу лотків, водовідводів. Після цього дорогу буде ще раз заасфальтовано – на вже укладений шар велико-зернистого асфальтобетону у 10 сантиметрів, покладемо ще один шар асфальту товщиною 5 сантиметрів, - розповів  технічний керівник "ДОРСПЕЦТЕХНІКИ" Олександр Гудим. 

 

  Чимало запитань у мешканців Тростянця, чи буде відремонтований місток перед Охтирською горою. За інформацією підрядника, його також буде капітально відремонтовано "ДОРСПЕЦТЕХНІКОЮ". Крім того, сьогодні опрацьовується можливість довнесення у проєктну документацію одного важливого доповнення - монтажу біля школи №1 світлофора. 

  • У проєкті його немає, але ми прикладемо всіх можливостей, щоб цей дорожній об`єкт з`явився. Це пов`язано з безпекою дітей, які йдуть до школи і всіх тутешніх мешканців, які у випадках оголошення повітряних тривог поспішають через дорогу в цьому місці до бомбосховища, - пояснює О.Гудим.  

   Нагадаємо, ремонт автодороги національного значення через м.Тростянець був розпочатий ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Більшість робіт були виконані, але через воєнний стан вони зупинилися. За місяць окупації російської армії у березні 2022 року від артобстрілів та проїзду ворожої важкої військової техніки нове дорожнє покриття в багатьох місцях було пошкоджене. І ось держава вирішила підтримати Тростянецьку громаду і виділа кошти на відновлення і завершення капремонту автодороги Н-12 Суми – Полтава майже через все місто.


Комментариев: 0
Добавить комментарий