На Охтирщині громадські організації допомагають переселенцям розвивати власну справу

З початком російського вторгнення в Україну більшість громад Сумщини активно надають поміч вимушеним переселенцям. Через місцеву владу біженці підшукують житло, отримують гуманітарну допомогу. Включилися в цю діяльність і громадські організації, які допомагають у відновленні документів, надають психологічну, юридичну, консультативну підтримку. І навіть підсобляють переселенцям відкривати і розвивати власну справу.

Відповідні консультації, наприклад, надає біженцям ГО "Охтирський молодіжний центр". Пояснюють, з чого почати власну справу на новому місці, пропонують допомогу у плануванні бізнесу, його просуванні в умовах місцевого ринку. Громадська організація практикує проведення семінарів для ВПО, один з яких назвали "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес".

У Тростянці подібні послуги вимушеним переселенцям пропонує громадська організація "Жіночій центр працевлаштування". Вже сама назва говорить про основний напрямок діяльності цього громадського об`єднання. ГО організовує короткотермінові навчання ВПО, проходження практики за різними професіями. І навіть на перших порах забезпечує своїх слухачок інструментарієм. Наприклад, по закінченню курсів візажистів і манікюрниць, ГО забезпечує їх набором інструментів для виконання робіт.

Матеріал підготовлений завдяки фінансовій підтримці Української Асоціації Медіа Бізнесу за гроші “Німецького Фонду Маршалла з США” та “Українського Медіа Фонду”
Комментариев: 0
Добавить комментарий