Великодні богослужіння у Тростянці обʼєднали людей у молитві за воїнів, які захищають Україну

Минулими вихідними у Тростянці Сумської області православні відсвяткували Воскресіння Христове. На богослужіннях їх обʼєднувала одна головна молитва — за воїнів світла, які захищають Україну від російської навали. Пасха - це не просто перемога життя над смертю, а й наріжний камінь нашої віри, це можливість з кожним новим днем знаходити сили для продовження шляху. Люди славили Бога і дякували українським воїнам, які захищають свою землю від російських загарбників.

Богослужіння з освяченням пасок почалися з суботи, 4 травня. Насамперед це пов’язано з військовим станом і можливими ворожими обстрілами в регіоні. Тому, аби не наражати на небезпеку прихожан, які не бажають відмовлятися від традиції освячувати паски, священнослужителі за День до Великодня проводять обряди освячення пасок, розводячи у часі богослужіння.

Зробили це і у Тростянці. У Вознесенському храмі ПЦУ богослужіння проводив настоятель храму протоієрей Олександр Карпець. У центрі міста біля каплиці «Всіх Святих», що навпроти Круглого двору, зібралися на богослужіння віряни парафії Великомученика Юрія Переможця. Службу провів благочинний Тростянецького церковного округу єдиної помісної канонічної Православної Церкви України протоієрей Роман Кулішов. Особливістю цього богослужіння стало те, що перед прихожанами була виставлена для поклоніння Плащаниця Господня, привезена з монастиря Іверон Святої гори Афон (Греція). 


По закінченню богослужінь священнослужителі освячували паски та окропляли присутніх святою водою.
Комментариев: 0
Добавить комментарий