ЯНГОЛ СПОРТУ: на честь бігуна і патріота з Боромлі Сергія Проневича в Сумах пройшов крос

Двісті шістдесят легкоатлетів із 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл Сумщини зібралися на змагання з легкоатлетичного кросу, аби вшанувати пам'ять героя війни, спортсмена, марафонця, рекордсмена, чиє ім`я занесено до "Книги рекордів України" - Сергія Проневича. Він  загинув у боротьбі з російськими окупантами у березні 2022-го року. Тому це не просто легендарна людина, це герой, який входить до "Янголів спорту". 

Вже традиційно серед почесних гостей змагань була мама героя - Антоніна Проневич. Жінка привітала і подякувала атлетам Сумщини за те, що вони бережуть пам`ять про її сина, про всіх героїів, які сьогодні боронять рідну Україну від русні .
- Усім він передавав бажання, аби кожна дитина старалася перемогти. Це для мене дуже велика гордість, що мого сина згадують, що на його честь проводяться обласні змагання. Мені б хотілося, аби частіше молодь збиралася саме на стадіонах, бігових доріжках, щоб їм не заважали виюухи чи сирени тривог. Спасибі, що памятаєте спортсменів, які загинули на цій клятій війні, - сказала мама Сергія Антоніна Проневич.
Організаторами змагань вдруге поспіль виступає Сумська обласна ДЮСШ разом із Сумським обласним відділенням Національного Олімпійського Комітету. Причому ці старти є відкритими змаганнями, що джозволяє приїжджати на них кросменів з інших областей.  
На змаганнях згадали все про Сергія Проневич. Як про спортсмена, марафонця, чиє ім'я внесено до "Книги рекордів України". У 2019 році він став рекордсменом України, пробігши марафонську дистанцію у повній військовій амуніції за 4 години 36 хвилин. 
Згадали і його бойовий подвиг, коли під час окупації Боромлянської громади, Сергій робив нічні рейди і підпалював “коктейлями молотова” ворожу техніку. Під час одного з таких  рейдів його вислідили і вбили.  За свій патріотизм і мужність Президент нагородив С.Проневича орденом “За мужність” 3 ст.
Щодо самих змагань, то у підсумку учасники у чотирьох вікових групах розіграли вісім комплектів медалей. Перші місця у своїх вікових групах посіли Анна Власенко з Конотопа та Ростислав Донець з Охтрики, сумчанка Вікторія Столенець та Матвій Романенко з міста Ромни, Анна Островерх з Сум та Єгор Мігаль з Краснопілля, сумчанка Юлія Нечипорнеко та охтирчанин В"ячеслав Решетков.
Комментариев: 0
Добавить комментарий