За покликом серця: волонтерка з Голландії допомагає біженцям з прикордоння Сумщини

   Важливий гуманітарний вантаж надійшов до Тростянця Сумської області з Голландії - потурбувалася землячка Оксана Мосьпан, яка вже понад 20 років проживає далеко за межами України. Після того, як росія напала на її Батьківщину, вона постійно бере участь у гуманітарних акціях на підтримку потерпілих від війни українців.

   Нещодавно пані Оксана організувала у своєму місті гуманітарний збір. І небайдужі люди відгукнулися, щоби підтримати українців. Благодійна допомога - це постільна білизна та рушники. Всі речі в гарному стані. 

   Такі благодійні акції пані Оксана Мосьпан проводить з перших днів повномасштабного вторгнення, бо вболіває серцем за Україну, за рідний Тростянець. Вона активно співпрацює з волонтерами різних міст. Дитячі та юнацькі роки пані Оксани пов’язані з Тростянцем, де вона народилася, закінчила школу №1. У медуніверситеті здобула професію лікаря-терапевта. Доля склалася так, що ось вже понад 20 років Оксана Мосьпан зі своєю родиною живе й працює в місті Схаген, що на північному заході Нідерландів, де працює сімейним лікарем.

   «Постільну білизну й рушники, що надійшли сьогодні, передамо для облаштування Центру ВПО в Нескучному, - повідомила секретар міської ради Наталія Ковальова. – Попередній гуманітарний вантаж від пані Оксани, що надійшов у березні, - постільну білизну, урологічні прокладки ми вже роздали внутрішнім переселенцям, які найбільше потребували такої допомоги».

Комментариев: 0
Добавить комментарий