У Тростянці відновлюються дві багатоповерхівки для майже ста родин


   У Тростянці Сумської області тривають капітальні ремонти на двох будинках, які були пошкоджені у березні 2022 року під час окупації міста - по вул. Благовіщенська, 53 та Нескучанська, 9. Відбудова здійснюється управлінням Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області в рамках урядового проекту відновлення п`яти міст України, які найбільше постраждали від російської агресії.

   Восени минулого року були укладені договори з переможцями тендерів на відбудову, після чого будівельники почали роботи.
У будинку за адресою вул. Благовіщенська, 53 вже завершений демонтаж пошкоджених конструкцій будівлі, встановлені міжкімнатні перегородки та змонтовані нові вікна та балконні металопластикові блоки. 
Наразі будівельники виконують роботи з монтажу внутрішньоквартирних мереж електропостачання та каналізації. Розпочали підсилення зовнішніх опорних стін металевими конструкціями. Планують утеплити фасад та працювати над внутрішнім оздобленням квартир та місць загального користування.

 
Крім того, продовжуються роботи з капітального ремонту в будинку на вул. Нескучанська, 9. Житлова будівля зазнала руйнувань вже вдруге після ракетно-шахедних ударів 14 березня 2024 року. Наразі проводиться улаштування стяжки та гідроізоляційного шару покрівлі, виконуються роботи зі тинькування стін у квартирах та на сходових клітинах, здійснюється демонтаж пошкоджених металопластикових конструкцій.

Згідно з проєктом, планується утеплення та оздоблення фасаду, встановлення квартирних вхідних дверей та внутрішнє базове опорядження квартир. Крім того, будуть відновлені усі мережі комунікацій. Повне завершення відбудови будинків заплановано на серпень 2024 року.

Місто Тростянець – 20-тисячне місто на Сумщині, за 30 кілометрів від російського кордону. В перший день повномасштабного вторгнення ворог зайшов в Тростянець та понад місяць тримав місто в заручниках, під обстрілами артилерії, ракет та авіації.
Комментариев: 0
Добавить комментарий