У Тростянці створено ще одну парафію ПЦУ – Великомученика Юрія Переможця

   На початку лютого цього року, після призначення протоієрея Романа Кулішова благочинним Тростянецького благочиння Православної Церкви України, групою жителів Тростянця Сумської області було ініційоване створення в громаді релігійної парафії ПЦУ. Наприкінці минулого тижня вона запрацювала.

   В цей же час в житті Тростянецької громади відбувається ще одна важлива подія - до ПЦУ приєднується церковний приход Вознесенського храму. Втім, одна українська церковна парафія - добре, а дві - краще. Тому ініціатори створення у Тростянці нової парафії ПЦУ вирішили не зупинятися, провели збір заяв від бажаючих вступити до церковного приходу. Близько шістдесяти містян написали їх, чого було достатньо для реєстрації парафії. Відбулися організаційні збори, на яких було обрано актив і затверджено назву нової церковної парафії – на честь Великомученика Юрія Переможця. 

   Швидко вдалося вирішити питання з приміщенням для православних. Посприяла у цьому місцева влада - мер Юрій Бова дав невідкладні доручення, а працівниця апарату міськради Наталія Федорець допомогла церковному приходу з вибором приміщення - було запропоновано кілька варіантів, з яких було обране найкраще - дві просторих кімнати на другому поверсі будівлі Тростянецького поштамту. 
То ж, молитовна кімната знаходиться в центрі міста, куди зручно діставатися вірянам. 

   Минулої суботи ініціативна група новоствореної парафії вперше зайшла у орендоване приміщення. Розставили ікони, провели деяке впорядкування молебної кімнати. А потім благочинний Тростянецького благочиння ПЦУ протоієрей Роман Кулішов провів перший молебень парафії Великомученика Юрія Переможця - подячний водосвятний молебень. Молилися за Україну, за народ, за військо українське та захисників, живих і полеглих на полі бою, за вбитих і закатованих мирних людей. Згадав отець Роман і священника Православної Церкви України з Херсонській області, якого російські солдати розстріляли, коли окупували цю територію. Звернулися віряни до Бога і про те, щоб Господь благословив діяльність новоствореної парафії ПЦУ у Тростянці.
Комментариев: 0
Добавить комментарий