У Тростянці відновилися роботи з капітального ремонту автомагістралі


Ремонт однієї з ключових транспортних артерій Сумської області - дороги у Тростянці, яка входить до автошляху Н-12 Суми-Полтава, став першим об`єк­том, який почали відновлювати в рамках урядового проекту з відновлення міст, які зазнали великих руйнувань від російських загарбників.


24 лютого 2022 року Тростянець був окупований російськими військами, які вдерлися війною в Україну. За місяць поневолення місто зазнало значних руйнувань. В тому числі і на центральній автодорозі. В рамках урядового проекту ремонт автомагістралі розпочали у 2023 році. Замовником робіт виступає Служба відновлення інфраструктури в Сумській області. В минулому році ними були проведені торги. Визначені підрядники. 

Весь ремонт дороги розділений на два окремі об`єкти. Один – від шляхопроводу через залізницю і до кінця «Європейського ринку», що в центрі міста. Ці роботи виконує одеська компанія ТОВ «Автомагістраль. Південь». Інша ділянка – як продовження – від останнього павільйону ринка і до Охтирської гори, що на виїзді з міста. Тут робота за підрядною організацією з Вінниці ТОВ «Еталонбуд».  

В минулому році по ремонту дороги були виконані виключно підготовчі роботи. Багато було побудовано придорожньої інфраструктур, зокрема зовнішнє освітлення, більша частина ливневої каналізації, де вже змонтовано 42 дощеприймальних колодязя і 23 - магістральних в ливневій системі. До речі, в ливневій каналізації будуть встановлені сепаратори, які будуть вловлювати масла, бензин та інші небезпечні речовини, які стікатимуть з дороги. Поруч з сепараторами будуть стояти фільтра, які і очищатимуть воду від домішок, листя та іншого сміття. Тому ніякої хімії чи бруду з ливневої каналізації в річку Боромля не потраплятиме.


  Почався ремонт одного із світлофорів. А на частині дороги, яку ремонтує інший підрядник, з`явилися нові сучасні світловідбивні знаки пішохідних переходів.

Дорожники планують завершити весь капремонт дороги у червні-липні 2024 року.


вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Редакція газети “Новини Тростянеччини Тиждень”  і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу
Комментариев: 0
Добавить комментарий