У контролі за витратами на відбудову найбільше довіри громадським активістам: опитування

В рамках урядового проекту у Тростянці Сумської області триває відбудова об`єктів, які постраждали від збройної агресії рф.  Редакція місцевої газети "Тиждень" провела опитування серед мешканців Тростянецької громади, аби дізнатися  думки людей щодо процесу відновлення та контролю за використанням  коштів на цій відбудові.


Зокрема, на запитання: «Наскільки прозоро і відкрито відбувається відбудова у Тростянці», з 134 опитаних 55 відповіло – «Достатньо відкрито». 19 відсотків вважають інформацію, яка подається у відкритих джерелах – піаром. Для 10 відсотків мало інформації для аналізуДля 30 відсотків опитаних взагалі важко визначитися у цьому питанні

А ось на запитання: "Кому ви більше довіряєте у контролі за витратами в процесі відбудови Тростянця?", 84% з усіх опитаних перевагу віддали громадським активістам. На місцеву владу розраховують лише 6%, на урядові структури - 7%, а органам правопорядку взагалі довіряють лише 3%. 

І у своїх коментарях люди пояснюють:

Сергій Клевцов: "Я взагалі нікому не довіряю". Такої ж думки і Ірина Чугай та Олена Казакова: "Нікому". А ось Євгенія Не­офітна пояснила: "Кра­їни, які надають кошти, повинні контролювати від підрядників до здачі обєкта,  бо наші покрадуть".

А ще жителі громади вважають, що місцевій владі не зайвим було б частіше консультуватися з громадськістю у питаннях відбудови. Бо найбільшим ризиком у відновленні  ба­чать корупцію: відсут­ні­сть контролю та, як наслідок, розкрадання коштів.

Комментариев: 0
Добавить комментарий