Судять російського військового, який віддав наказ розстріляти цивільного мешканця Боромлі

На початку лютого цього року до Тростянецького районного суду Сумської області надійшли матеріали за обвинуваченням військовослужбовця збройних сил рф у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб). Під час окупації с. Боромля Охтирського району у березні 2022 року російський офіцер наказав трьом своїм підлеглим солдатам розстріляти місцевого жителя, якщо той не виконає їхньої вказівки. 

Згідно з пред’явленим обвинуваченням на початку березня 2022 року під час окупації села Боромля Охтирського району Сумської області російський військовослужбовець, на перехресті доріг у напрямку села Новгородське, зупинив легковий автомобіль, яким керував цивільний місцевий мешканець. Російський офіцер наказав трьом своїм підлеглим прострілити коліна водієві, якщо той не виконає їхнього наказу. Незважаючи на численні прохання останнього не спричиняти йому тілесних ушкоджень, російський військовослужбовець зрештою наказав підлеглим військовослужбовцям розстріляти чоловіка. 

Однак у цей час російські військовослужбовці отримали наказ від свого керівництва про їх переміщення в інше місце. Чоловік скористався відсутністю уваги до нього і втік, сховавшись у будівлі, розташованій неподалік. Там він і пересидів, доки не минула загроза його життю.      

Справу розглядає суддя Тростянецького районного суду О.Огієнко. Попереднє засідання призначене на 12 лютого 2024 року.
Комментариев: 0
Добавить комментарий