ПЦУ відходить від "рабської" традиції московського патріархату

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній повідомив, що ПЦУ відходить від традицій московської церкви: цілування руки священнику. Він вважає, що не треба повторювати московську зверхність над покірними рабами. Адже ми, за словами Христа, є друзями. 

Православна церква України прагне ліквідувати всі російські традиції в українські церкві. Зокрема, митрополит Епіфаній вважає "рабською" традицію цілувати руки священнику при зустрічі.
Також митрополит сказав, що жінкам тепер можна ходити до церкви не тільки у спідниці та без хустки: “Не хвилюйтеся через одяг. Людина повинна відчути, що її чекають, її люблять, її підтримують, їй дадуть пораду" - сказав Епіфаній.


Релігійні громади продовжують переходити з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Це рішення громади приймають добровільно на своїх загальних зборах відкритим або закритим голосуванням. Люди не хочуть належати до церкви, яка досі служить країні-агресорці.
Від початку повномасштабного вторгнення кількість громад, що перейшла до ПЦУ, різко зросла – з 24 лютого 884 релігійні громади покинули московську церкву. Водночас станом на середину 2023 року в Україні залишалося 8505 церков, що підпорядковуються Московському патріархату. В Тростянецькій ОТГ ще жодна церковна громада не перейшла з УПЦ до Православної церкви України.
Комментариев: 0
Добавить комментарий