Підозрюваного у розбійному нападі на квітниковий магазин у Тростянці правоохоронці розшукали за добу

Пригода сталася у понеділок ввечері у Тростянці Сумської області. Зловмисник напав на продавчиню квіткового магазину, викрав гроші з каси та мобільний телефон, а потім втік. Наступного дня підозрюваного виявили і затримали. 

Слідством встановлено, що до магазину квітів зайшов чоловік, у приміщенні з продавчинею вони перебували наодинці. Зловмисник, скориставшись слушним моментом, коли жінка відвернулася спиною, напав на неї, завдаючи удари металевим предметом по голові. Після чого, відкрито заволодів грошовими коштами з каси, мобільним телефоном потерпілої та зник у невідомому напрямку.

Поліцейські одразу розпочали проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення особи злочинця та його місцезнаходження. Зібравши попередню інформацію та опис злочинця, місцеві працівники поліції у взаємодії з відділом кримінального аналізу ГУНП в Сумській області розшукали нападника. Ним виявився 48-річний місцевий житель.
Беззаперечні докази, зібрані правоохоронцями, зокрема працівниками відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Сумській області за допомогою приладу швидкісного встановлення ДНК «ANDE», вказують на причетність підозрюваного до вчинення розбійного нападу. 
Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Того ж дня слідчий поліції звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 48-річного мешканця міста Тростянець. Слідчим суддею Огієнко О.О. 15 січня 2024 року задоволено клопотання слідчого, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою застосовано до чоловіка строком до 14  березня 2024 року включно, без права внесення застави.
Рішення слідчого судді мотивовано доведенням прокурором обґрунтованості підозри у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, а також ризиків можливого ухилення підозрюваного від органів досудового розслідування, впливу на потерпілу та свідків, знищення речових доказів та вчинення іншого правопорушення. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий