На Охтирщині причинами пожеж все частіше стають порушення правил експлуатації печей

Минула лише одна декада першого місяця нового року, а в Охтирському районі Сумської області вже трапилося два десятки пожеж. «Основними причинами виникнення пожеж є порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей та необережне поводження з вогнем», - йдеться у повідомленні Охтирського районного управління ДСНС України у Сумській області.

Серед громад з високим ступенем ризику виникнення надзвичайних ситуацій - Тростянецька та Боромлянської ОТГ, де з початку року вже зареєстровано 5 пожеж.  Трагічний випадок стався 3 січня - в с. Солдатське загинув 69-річний чоловік. Через шість днів спалахнув вогонь в одному із домогосподарств с. Білка – потерпілого, 1939 р.н. госпіталізували до міської лікарні. 

Охтирське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області звертається до громадян з проханням бути обережним у поводженні з відкритим вогнем, під час експлуатації печей, не курити в ліжку чи в приміщенні, не кидати непогашені недопалки на землю чи узбіччя доріг та не палити в нетверезому стані.

Якщо пожежі уникнути не вдалося, негайно повідомляйте про це пожежно-рятувальну службу за телефоном «101». При цьому треба вказати точну адресу об’єкта, місце виникнення пожежі, наявність осіб, також своє прізвище та номер телефону.

Комментариев: 0
Добавить комментарий