Ще один випадок грипу птиці виявлено в Сумській області

Як повідомило Охтирське районне управління Держпродспоживслужби в Сумській області, згідно зі звітом від 03.01.2024 №000053 м.п.м./24 Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в селі Куянівка, Сумського району, Сумської області виявлено у птиці РНК вірусу грипу тип А субтипу Н5N1, які утримувались у підсобних господарствах жителів цього села. 

Діагноз підтвердили результати досліджень патологічного/біологічного матеріалу/об’єктів навколишнього середовища від свійської птиці (6 голів курей, 1 гуска). 

       Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року грип птиці свійської було виявлено в с. Штанівка Сумського району. Тоді падіж птиці стався в підсобних господарствах приватного сектору. Всього загинуло 98 голів курей та 5 качок, з них 34 голови курей придбаних 23.12.2023 за оголошенням з мережі Інтернет. 

Охтирське районне управління Держпродспоживслужби в Сумській області звернулося до жителів району, щоб при придбанні птиці на ринках були обачними і вимагали у продавців ветеринарні документи, щоб упевнитися, що птиця здорова, а місцевість з якої вона походить благополучна в епізоотичному відношенні.

Комментариев: 0
Добавить комментарий