Ви ще не долучилися до медіа-фестивалю школярів? Поспішіть!

Минулого року вже було повідомлення про цікавий захід, який пропонують школярам області кафедра журналістики та філології Сумського державного університету, Сумський прес-клуб та обласна організація Спілки журналістів України, – фестиваль «Медіасвіт веде у Всесвіт».

Фестиваль і його заходи – а їх кілька: це й онлайн навчання з журналістики, і уроки з медіаграмотності, і мовний клуб, і кілька творчих конкурсів, – добрий шанс для учнів отримати нові потрібні знання, реалізувати свої здібності та ще й отримати за це нагороду.
«Оскільки зараз канікули, ми дещо продовжили час прийому заявок і чекаємо їх до 27 січня, говорить  співголова оргкомітету Фестивалю Володимир САДІВНИЧИЙ, доктор наук із соціальних комунікацій, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ; голова обласної організації Національної спілки журналістів України. –  А з 1 лютого вже плануємо розпочати онлайн-заняття для дітей та їх вихователів. Вони відбуватимуться у вечірній час – о 17-ій годині й триватимуть одну годину».

На зустрічах організатори планують розповісти дітям про те, які жанри журналістики існують,  – відповідно, цими знаннями можна буде скористатися під час написання конкурсних робіт Фестивалю.
Одне заняття буде присвячене соціальній рекламі – аби учні зрозуміли, що для них цілком доступною (і цікавою) є участь у конкурсі соціальної реклами «Восьма барва».
Як зняти на свою «мобілку» якісні фото та зробити з них фотоісторію, – тема ще однієї онлайнової зустрічі. Цей конкурс на Фестивалі проводиться вперше і, напевне, він доступний для багатьох школярів.
П’ять таких занять будуть проведені протягом лютого.

Загалом і навички, і знання, що пропонуються, знадобляться не лише тим, хто мріє про журналістику, – вони корисні в повсякденні. Що ж до уміння розумітися на інформації, то це важливо з огляду на сучасну ситуацію – інформаційну війну, в стані якої ми перебуваємо.
«У програмі Фестивалю – окремий розділ занять із медіаграмотності, – нагадує контактна особа  оргкомітету Алла ФЕДОРИНА, голова ГО «Сумський прес-клуб», доцентка кафедри журналістики та філології СумДУ; заслужена журналістка України. –  Їх ми проводимо у різних форматах: онлайновому та офлайновому. З початку Фестивалю наші викладачі на чолі з Олександром Гордою вже зустрілися з вихованцями гімназії №1 міста Сум – у їх закладі. Цікавий онлайновий урок відбувся з учнями Великописарівської школи-ліцею імені Івана Середи.  Старшокурсники Сумської школи №20 прийшли на таке заняття до нас на кафедру, тож познайомилися і з навчальною телестудією та приміряли на себе роль тележурналістів».
Тобто важливе бажання дати школярам шанс, а спілкуватися можна у різних формах.

Пропонуємо посилання, за якими можна знайти Положення про Фестиваль і зокрема про всі його конкурси.
https://journ.sumdu.edu.ua/images/pdf/pologennya_festyval_2023_2024.pdf
https://mediakolo.sumy.ua/news/1467-mediafestyval-dlia-shkoliariv-chekaie-svoikh-uchasnykiv.html

І бажаємо успіхів майбутнім учасникам, які, сподіваємося, представлять і нашу громаду й стануть переможцями конкурсів Фестивалю.
Комментариев: 0
Добавить комментарий