У Тростянці поховали захисника України Олександра Мірошниченка

Тростянеччина Сумської області попрощалася із 45 воїном Збройних Сил України, який віддав своє життя у боротьбі з російською агресією - на Донеччині загинув старший сержант 27-ї реактивної артилерійської бригади Олександр Володимирович Мірошниченко. 

Поховали мужнього воїна 7 січня. Сотні людей виходили на рідну для Героя вулицю Луніна, в живому коридорі земляки ставали на коліна перед траурним кортеджем. Багато людей зібралося на кладовищі, аби віддати останню шану захисникові.

Олександр Мірошниченко з першого дня війни захищав Батьківщину. Ще у 2014 році він пішов на Донбас, де у складі бійців АТО воював з російськими окупантами. 

  • Ми разом з ним служили в АТО з 2014 по 2015 рік. Він був командиром екіпажу бойової машини – реактивної системи залпового вогню «Ураган» БМ-27. Сміливий, мужній, справжній командир і душа нашого підрозділу, - згадують його побратими по службі Сергій Патенко з Полтавщини і тростянчанин Андрій Конєв.  


Прослуживши в АТО, через деякий час Олександр Мірошниченко повернувся додому. Але не всидів, коли частина України була у вогні. Пішов до військкомату і попросився знову до війська. Так у 2020 році вже за контрактом він повернувся до своєї рідної 27-ї реактивної артилерійської бригади. 25 грудня 2023 року під час бою з ворогом на Донеччині командир відділення ракетно-зенітного взводу Олександр Володимирович Мірошниченко загинув смертю хоробрих.


  • Ми будемо всі разом пам`ятати кожного нашого земляка, кожного нашого Героя. Це наш святий обов`язок. І будемо вчити наших дітей прикладу мужності і героїзму наших земляків, в тому числі і тому, як захищав свою Батьківщину тростянчанин Олександр Мірошниченко. Кожен захисник, який тримає в руках зброю, який поклав життя, відстоюючи мир на нашій землі, залишиться навіки в нашій пам`яті і наших серцях, - сказав виступаючі на жалобній церемонії Тростянецький міський голова Ю.Бова.

Офіцер Тростянецького відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки В’ячеслав Заброда висловив співчуття родині загиблого від всіх військових і передав матері державний прапор.

За душу Олександра підносилися молитви. Чин поховання на кладовищі провів настоятель Вознесенського храму протоієрей отець Олександр Карпець.

Присутні в останнє вклонилися Герою. Поховали мужнього воїна з усіма військовими почестями на Алеї Пам’яті кладовища по вулиці Луніна у місті Тростянець. У мить прощання прозвучав Державний Гімн України та військовий салют.

Жертовність Мірошниченка Олександра Володимировича не буде марною. Україна звільниться, а пам`ять про тих, хто поклав за  це життя, буде вічною.

Комментариев: 0
Добавить комментарий