"єВідновлення": чотири родини Тростянецької громади отримали компенсації за зруйноване житло

Ще чотири родини з Тростянецької громади Сумської області отримати компенсації за зруйноване житло за програмою "єВідновлення". Загальна сума призначених компенсацій складає понад 4 млн. грн. Тепер люди отримають житлові сертифікати, на які зможуть придбати нову квартиру чи будинок.


Рішення щодо надання компенсації за пошкоджене житло внаслідок збройної агресії російської федерації проти України прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету Тростянецької міської ради. Були розглянуті і затверджені заяви жителів міста Тростянець та села Білка. Суми нарахованих компенсацій: 2 млн. 009 тис. 564,7 грн., 852 тис. 723,3 грн, 836 тис. 821,70 грн. та 514 тис. 814,30 грн. 


Загалом прийняті рішення можна вважати лише початком роботи по допомозі людям, у яких від війни повністю знищене житло. Адже за період російської окупації, в результаті бойових дій в громаді постраждали понад 1,3 тисячі житлових будівель. Повністю зруйновано 12 приватних будинків та 120 квартир багатоповерхівках. Тому швидке вирішення питання надання людям компенсацій у великій мірі залежить від оперативності роботи міської комісії з питань обстеження пошкодженого та зруйнованого майна, яка діє при органі місцевого самоврядування. Аби ще більше активізувати її роботу, Тростянецька міська рада вирішила залучили до її складу додаткових працівників. Тож всі жителі громади, майно яких постраждало під час окупації, обов’язково отримають допомогу від держави.


Важливо, аби і самі громадяни, у кого житло постраждало від війни, не відсторонювалися від процесу, насамперед, переконалися, що їхнє пошкоджене майно перебуває в Реєстрі пошкоджених через бойові дії об’єктів, а також мали в своєму розпорядженні всі необхідні документи, які підтверджують право їхньої власності.

Комментариев: 0
Добавить комментарий