Депутатку Тростянецької міськради суд покарав за скоєне ДТП і втечу з місця пригоди


Сьогодні Тростянецький суд Сумської області завершив розгляд резонансної справи, в якій підозрюваною у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди фігурує депутатка Тростянецької міської ради Надія Шевлякова. Жінка працює науковим співробітником музейно-виставкового центру Тростянецької міськради. Є близько політичною соратницею мера Тростянця.

Цікаво, що покарали жінку не тільки за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП), а і за те, що вона залишила місце дорожньо-транспортної пригоди (ст. 122 п.4 КУпАП).
Пригода сталася в центрі міста по вулиці Богдана Хмельницького неподалік продовольчого супермаркету АТБ. Зазвичай в тому місці завжди багато автомобілів, припарковані вони стоять по обидва боки дороги. Крім того, ця вулиця виходить на центральну трасу. Тому автомобільний рух там досить жвавий.

- Я  працюю на будівництві дороги у Тростянці в товаристві "Автомагістраль-Південь", - говорить потерпілий в ДТП водій автомобіля “Шкода” Богдан Нечитайло. - В машині їхав разом з колегою по роботі Станіславом Батиліним, везли на свою базу дороговартісну геодезичну апаратуру. Зупинилися у “пробці” на дорозі по Б.Хмельницького навпроти АТБ. Нам треба було виїхати на центральну трасу і їхати до автовокзалу. Ми стояли за вантажівкою з лісом і чекали, коли почнеться рух .
- Я повертаю голову вбік і бачу, що з автостоянки на нас рушає заднім ходом ВАЗ, їде все ближче і ближче до нас, я опустив скло, витягнув руку у вікно і долонею кілька разів постукав по багажнику жигулів. Але водійка не реагувала, доки не вдарила заднім бампером своєї машини нашу “Шкоду”. Ми вийшли з автомобіля, вийшла і водійка жигулів. Раптом Богдан каже: “Стрімко сідай, жінка тікає”. 
Ми сіли у своє авто і почали її наздоганяти. Наздогнали аж за містком через ріку Боромля, за парком “Медвежа поляна”. Вона зупинилась, а коли вийшла з машини, ми сказали їй, що тікати з місця ДТП не можна. Потім ми викликали поліцію, яка і склала протокол на водійку жигулів, - пояснив на суді пасажир "Шкоди" Станіслав Батилін.
Депутатка міськради Н.Шевлякова себе винуватою не вважає, просила закрити справу. 
-    Я не винувата, що вони самі під`їхали прямо під мій автомобіль. Мені в даному випадку виїхати із даної кількості автомобілів було непросто тому, що тут був великий рух автомобілів і їхати прямо я ніколи б не їхала, бо мені треба було на вулицю Б.Хмельницького. Тому я і зробила поворот на ліво, щоб потім їхати прямо. І у мене на бампері немає жодної подряпини. Тому прошу зобов`язати Охтирський відділ поліції невідкладно повернути мені водійські права, - сказала на суді Надія Шевлякова.Суд, розглянуваши всі матеріали справи та вислухавши всіх свідків, визнав винною Н.А.Шевлякову у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП), та в тому, що вона залишила місце дорожньо-транспортної пригоди (ст. 122 п.4 КУпАП).
У покараної є 10 днів на апеляцію, або ж три місяці на оплату штрафу у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 3400 грн. + судовий збір у трохи більше пів тисячі гривень. Про позбавлення водійських прав у рішенні суду нічого не говориться. Хоча могли і позбавляти. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий