Відродження з попелу: у Тростянці відбудовують багатоповерхівку, зруйновану російськими окупантами


У Тростянці Сумської області будівельники приступили до відновлення ще однієї розстріляної російськими окупантами житлової багатоповерхівки. За місяць окупації у березні 2022 року орки не залишили живого місця в цьому будинку по вулиці Нескучанській. Тепер будівлі повертають життя.

Серйозні пошкодження можна побачити на всіх поверхах. Є квартири, від яких взагалі нічого не залишилось - від прямих влучань снарядів там суцільні руїни. Багато місць пошкодженні осколочними "прильотами". Уламками були устелені практично всі кімнати.
Нині жити в цих квартирах не можна. Але це поки що. Бо згідно з урядовим проєктом відновлення шести малих населених пунктів країни, в яку пощастило потрапити і Тростянцю, цей будинок буде повністю відновлений за державні гроші. 
Наприкінці минулого тижня, перед початком відновлювальних робіт, відбулася зустріч будівельників підрядної організації, яка вестиме роботи, міської ради з мешканцями цього будинку. На зустрічі були присутні і замовники відбудови - Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Сумській області.
Були обговорені терміни, умови виконання ремонтних робіт. Мешканцям будинку було роз'яснено правила техніки безпеки при проведенні ремонтних робіт та рекомендовано не знаходитись на будівельному майданчику під час будівництва. 
Щодо строків ремонту, то представники підрядної організації запевнили, що роботи почнуться вже цими днями, для цього вже завершені документальні оформлення та отримані всі дозволи. Почнуть з усунення аварійних ділянок: ремонт покрівлі із замінами пошкоджених плит перекриття. Після усунення аварійності розпочнуть уже інші роботи з встановлення міжкімнатних перегородок, комунікацій тощо. У разі, якщо в процесі будівництва буде виявлено, що потрібно провести роботи, які не були включені в кошторис, будуть виконані додаткові обстеження та проведені роботи з усунення цих недоліків.
Комментариев: 0
Добавить комментарий