Тростянецький суд покарав ухилянта від призову на військову службу


31 серпня 2023 року в Тростянецькому районному суді оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню 42-річного мешканця Тростянця Сумської області у вчиненні ним кримінального правопорушення, пов`язаного з ухиленням від військової служби.

Судом установлено, що чоловік перебуває на військовому обліку одного з відділів районного ТЦК та СП та відповідно до своєї військово-облікової спеціальності підлягає призову на військову службу під час мобілізації. В червні 2023 року йому було вручено повістку для прибуття до збірного пункту для відправки у військову частину для несення військової служби по мобілізації. Чоловік був ознайомленний зі змістом повістки, датою та часом збору та розумів про наслідки за ухилення від неявки за повісткою без поважних причин, що полягають у притягненні до кримінальної відповідальності. Однак до пункту збору він прибув лише через кілька днів де  йому повідомили, що матеріали передали в поліцію.

У судовому засіданні обвинувачений  щиро розкаявся та пояснив, шо на даний час він бажає проходити військову службу та отримав повістку на відправку до військової частини.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, визнав чоловіка винним у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак, враховуючи щире каяття обвинуваченого, досудову доповідь органу пробації в якій зазначено про середній ризик вчинення обвинуваченим повторного кримінального правопорушення та можливість його виправлення без позбавлення або обмеження волі на певний строк, добровільне отримання повістки для відправлення до місця несення військової служби та бажання брати участь у захисті України, суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням на нього обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Вирок ще не вступив у законну силу і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту його проголошення.
Комментариев: 0
Добавить комментарий