Відновлення привокзальної площі у Тростянці має стати знаменням міці України

Відбудова привокзальної площі у Тростянці Сумської області має стати прикладом для інших зруйнованих населених пунктів, як треба в Україні відроджувати з руїн розбиті в окупації чи в результаті обстрілів міста і села. Ідея належить Президенту України. Уряд видав постанову про пілотний проект відбудови шести малих населених пунктів України, куди увійшов і Тростянець, на відновлення якого держава орієнтовно виділила біля 600 млн. грн.

Всі роботи відбуваються під контролем Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Відповідно - обласної її структури та Сумської обласної державної адміністрації. 
Це буде комплексний проект: два вокзали - авто та залізничний, сама площа, яка стане пішохідною зоною, об`єкти торгівлі, інфраструктура, дорога, п`ятиповерхівка, що через дорогу, яка була обстріляна і спалена під час окупації. Нові торгові об`єкти, які були до їх руйнування, тепер будуть побудовані ближче до центру - на місці нинішньої кругової дороги. Саму ж дорогу винесуть з площі і проходитиме вона вже за магазинами. Таким є принципове рішення по детальному плану реконструкції території, яка була вшент зруйнована російським загарбниками під час окупації міста. 

Виконання амбітного проекту перебуває на контролі Сумської обласної військової адміністрації. У вівторок 20 червня голова ОВА Володимир Артюх перебував з робочим візитом у Тростянці. На привокзальній площі очільник Сумщини зустрівся з представниками Тростянецької міської ради та підприємцями, котрі до окупації здійснювали підприємницьку діяльність у власних приміщеннях на території привокзальної площі.
 

- Площа у Тростянці має стати знаменням перемоги, а не «пам’ятником» злочину російських терористів і для цього необхідно  об’єднати зусилля. Цей проєкт – на особистому контролі у Президента України і є знаковим для Сумщини. Попри старання ворога ми не стали на коліна, більше того, ми успішно б’ємо його на фронті і відновлюємо все, що було зруйновано цими злочинцями, - зазначив Володимир Артюх.

З вересня ми побачимо відродження привокзальної площі та деяких інших об`єктів своїми очима. А поки що триває рутинна підготовча робота. В процесі і Тростянецька міська рада. Останнім часом чи не кожної сесії тема відновлення привокзальної площа в порядку денному.
Наприклад, вже більше місяця триває погодження з суб`єктами господарювання, які мають на цій території свою нерухомість, на право виконання функцій замовника будівництва в рамках даного проекту. Робиться це для того, щоб кожному підприємцю не треба було їхати в столицю і погоджувати ті чи інші деталі. А так функції замовника робіт, за їхнім дорученням, буде вести Сумська обласна Служба відновлення та розвитку інфраструктури. Підприємці ж на місці зможуть контролювати, як відбувається процес. 

Є об`єкти, які їх власники вже самостійно відновили, як то магазин "Дніпро-М". Загалом всі ці погодження повинні завершитися до середини липня цього року - дати, до якої по графіку детальний план території повинен отримати остаточний вигляд.
Комментариев: 0
Добавить комментарий