Охтирське управління ДСНС попереджає: з вогнем краще не жартувати

На території Охтирського району Сумської області з початку 2023 року вже виникло 107 пожеж, а в Тростянецькій ОТГ за період першого півріччя поточного року зареєстровано 20 пожеж. Це стається переважно через незнання або нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

З огляду на це, Охтирське районне управління Головного управління ДСНС України у Сумській області вкотре просить громадян  бути обережним у поводженні з відкритим вогнем, не курити в ліжку чи в приміщенні, не кидати непогашені недопалки на землю чи узбіччя доріг, та не палити в нетверезому стані. 
За статистикою, основною причиною виникнення пожеж є необережність населення під час куріння. 
Особливо небезпечним є куріння у ліжку у нетверезому стані. Засинаючи, людина не відчуває як недопалок випадає з рук. Час тління цигарки складає від 4 до 10 хвилин, цього достатньо щоб загорілися предмети на які може потрапити недопалок. 
Оскільки більшість постільних речей виготовлені з легкозаймистих речовин, то при потраплянні на них запаленої сигарети, тління розпочинається майже відразу. Згодом воно переростає у пожежу. 
Часто фінал таких історій фатальний - від необережного паління в ліжку більшість людей гине через отруєння чадним газом. На жаль, така ситуація повторюється із року в рік.
Подібний випадок стався і в житловому будинку міста Тростянець 5 червня 2023 року. Ймовірна причина виникнення пожежі є саме необережне поводження з вогнем, а саме куріння мешканця оселі. В результаті пожежі чоловік загинув, це житель м. Тростянець, 1959 року народження. Саме внаслідок його необережних дій і сталася пожежа та обірвалося людське життя. 
Якщо пожежі уникнути не вдалося, негайно треба повідомити про це пожежно-рятувальну службу за телефоном "101". 
При цьому вкажіть точну адресу об'єкта, місце виникнення пожежі, наявність осіб, також повідомте своє прізвище та номер телефону.
Охтирське районне управління Головного управління ДСНС України у Сумській області просить громадян - дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Бережіть життя та майно!
Комментариев: 0
Добавить комментарий