Тростянецька міська рада звернулась до священників місцевих церков переходити до ПЦУ

Останні навколоцерковні події в Тростянці Сумської області, пов`язані із запрошенням священників Охтирського церковного округу ПЦУ для відзначення Воскресіння Христового, позитивно вплинули на пришвидшення в громаді процесу переходу громад УПЦ до єдиної помісної канонічної Православної Церкви України. Сьогодні на сесії Тростянецької міської ради було прийнято звернення до всіх священників і церковних приходів УПЦ Тростянецької ОТГ з пропозицією про об`єднання всіх в єдиній автокефальній Православній церкві України.

Обговорення питання показало монолітність позиції ради, яка представляє інтереси громади - що Україна є канонічною територію і має свою незалежну українську помісну Церкву. 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. І сьогодні, коли Україна важко бореться з російською федерацією, яка напала на нашу державу, не повинно бути і сліду від чогось московського.

На сесії були продемонстровані статути деяких церковних приходів громади. В них немає слів про належність цих храмів до москви. Однак ці приходи поки що не приєдналися і до Православної Церкви України. Вичікують.

Міська рада прийняла звернення до прихожан - не триматися за москву, яка нищить сьогодні Україну, проявити добру волю до єднання, і заради нашого блага, заради нашого майбутнього, приєднатися до єдиної помісної канонічної Православної Церкви  України, щоб надалі уже в єдиній церкві молитися Богові, служити інтересам українського народу, підтримувати нашу Українську державу.

А щоб ця добра воля базувалася на бажанні людей, також вирішено серед жителів Тростянецької громади провести збір підписів про перехід релігійних громад Тростянецької ОТГ з Української Православної Церкви до Православної Церкви України, як єдиної помісної канонічної Церкви.

Комментариев: 0
Добавить комментарий