За неправдиве повідомлення про замінування Тростянецький суд посадив сумчанина під домашній арешт

Слідче відділення Тростянецької поліції Сумської області розслідує кримінальне провадження відносно жителя міста Суми, який підозрюється у повідомленні завідомо неправдивих відомостей про закладення вибухівки в одному із під’їздів багатоповерхівки в обласному центрі. 

У ході досудового розслідування встановлено, що 15 січня 2023 року вдень чоловік перебував у  своїх знайомих. Спілкуючись по мобільному телефону, він посварився зі своєю співмешканкою.   Після цього зателефонував оператору служби «102» з чужого мобільного телефону та повідомив про … замінування будинку.

Сумчанину 16 січня 2023 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі  на строк від двох до шести років

Слідчим суддею Огієнко О.О. було задоволено клопотання слідчого щодо застосування запобіжного заходу до підозрюваного у виді домашнього арешту строком до 17 березня 2023 року із забороною залишати житло з 19-ї години до 6-ї години наступної доби, в якому постійно проживає, а також із покладенням на нього обов'язків, передбачених частиною 5 статті 194 КПК України

Рішення слідчого судді мотивовано доведенням прокурором наявності ризиків переховування підозрюваного від органів досудового розслідування або суду, вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення та ризик перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий