За рішенням Зарічного суду Сум прокуратура відкрила справу про зраду мера Тростянця

У вівторок 6 вересня 2022 року Зарічний суд міста Суми, під головуванням судді І.Клімашевської, виніс рішення по скарзі депутата Охтирської районної ради Сумської області Валерія Партали. Заявник оскаржував бездіяльність Сумської обласної прокуратури стосовно невнесення нею відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом здійснення державної зради міським головою міста Тростянець Ю.Бовою та його найближчим оточенням.

Депутат Охтирської районної ради Валерій Партала ще 2 липня 2022 року подав кілька заяв до державних структур, в яких просив перевірити   факти можливого здійснення державної зради міським головою міста Тростянець Ю.Бовою та його найближчим оточенням. Одним з адресатів, куди була подана заява, була Сумська обласна прокуратура. 

В заяві В.Партала наводив факти, які, на його думку, можуть вказувати на державну зраду мера Тростянця та на його пособництво окупантам. 

Однак обласна прокуратура, як вказується у скарзі, отримавши таку заяву, відомості по ній в ЄРДР чомусь не внесла, чим допустила бездіяльність. Цікаво, що представник Сумської обласної прокуратури навіть в судовому засіданні заперечувала факт надходження заяви від В.Партали на електронну адресу обласної прокуратури. Тому знову просила відмовити в задоволенні скарги заявника.

Втім суддя Клімашевська, дослідивши матеріали справи, визнала, що 2 липня 2022 року в Сумську обласну прокуратуру дійсно надійшли матеріали від В.Партали про можливе вчинення кримінального правопорушення міським головою Тростянецької міськради Ю.Бовою та його спільниками. Як і до деяких інших державних та правоохоронних органів - Президенту України, керівників ДБР, СБУ, Сумської ОВА, управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Сумській області.


З дозволу суду були проведені перевірки поштової скриньки В.Партали, які показали, що всі його звернення дійсно відправлялися з його електронної адреси і відповідним чином зареєстровані. Крім того, запити до інших адресатів, куди також відправлялися заяви Партали, показали, що там вони теж її отримували. 

Тому суддя Клімашевська визнала факт відправлення заяви В.Партали про здійснення державної зради міським головою міста Тростянець Ю.Бовою та його найближчим оточенням, до Сумської обласної прокуратури і факт отримання обласною прокуратурою такої заяви.

Враховуючи це, Зарічний районний суд м. Суми задовольнив скаргу депутата Охтирської районної ради В.Партали. Водночас посадову особу Сумської обласної прокуратури зобов`язано внести до ЄРДР відомості по заяві Партали від 2.07.2022 р., розпочати розслідування через 24 години з моменту внесення таких відомостей, надати заявнику витяг з ЄРДР.
Комментариев: 0
Добавить комментарий