Вулиці і підвали Тростянця заливають нечистоти

Від нестерпного смороду внаслідок витоків каналізаційних стоків сьогодні потерпають все більше і більше жителів Тростянця Сумської області. Нечистоти продовжують заливати не тільки вулиці, а й підвали багатоквартирних будинків. І вже півроку, як місцева влада вперто не помічає цю проблему. 


Чоловік з багатоквартирного будинку по вулиці Благовіщенській, 52-в. (житловий мікрорайон заводу “Електропобутприлад) розповідає: “Уже третій місяць в підвалі збираються каналізаційні стоки. В квартирах від цього дихати нічим. Люди там зберігають вирощену картоплю, інші продукти. Все це може зіпсуватися. Телефонували в міську раду Зайцю. Той відповів: “У нас одна машина. Більше не телефонуйте і не тратьте мого часу”. Така була відповідь чиновника, найнятого громадою на роботу.
Перед цим подібний сигнал був з вулиці Богдана Хмельницького. Там в комунальній п`ятиповерхівці з нечистот утворилося ціле озеро. Люди не знають, що їм робити. Влада бездіє.
В озеро Сажалку стікає каналізація і з будинків по вулиці Відродження... Така ж ситуація і по вулиці Миру... Навіть під самим боком у міськради течуть нечистоти - за Будинком побуту. А поруч річка Боромля, де на Ведмежій галявині люди купаються.
Течуть нечистоти. Забруднюють навколишнє середовище - лісосмуги, де ми відпочиваємо на природі, річки і ставки - де ми купаємося, водосховища, з яких ми п`ємо воду. 
На вулиці Миру у мешканців будинків під  номерами - 28, 28-а та 28-б з кранів тече мутно-жовта вода. Один з жителів будинку набрав баклашку такої і виніс, щоб продемонструвати. 

- Ціна ж на воду, як на “золоту”. А пити не можна. Навть прати в такій воді не можна. Тільки в туалеті і користь від такої води, - каже чоловік з вулиці Миру. 
- У спеку неможливо відкрити на вулицю вікна - вонь стоїть страшенна, - додає його сусідка по будинку.

Чому міська влада взагалі ніяк не реагує? Із заяв тростянецького мера можна зробити припущення, що він чекає, доки водопровідно-каналізаційні проблеми міста вирішить обласна влада або приїде ремонтувати комунікації “Добробат”. 
Спекулюючи на тому, що мовляв, всі колекторні канали були зруйновані танками російських окупантів, а водогони - розбиті під час бойових дій, мерія вже пів року зволікає, щоб самій попрацювати на відновлення мереж. Тим більше, що вони ще до війни на 60 відсотків були зношені.
В Сумській ОВА не заперечують допомоги Тростянцю, вже наводилися цифри виділеного фінансування - по області цифра становить 70 млн. Більше того, керівник області наголошував, що в першу чергу фінансування піде на Охтирку і Тростянець. Однак спочатку треба зробити проєкти і лише потім розпочати роботи.
І саме в цей час міська влада могла б виконувати ті роботи, які не входять в межі обласного фінансування. Ю.Бова ще у травні обіцяв, що ними вже обрахований кошторис ремонту колекторів - 680 тис. грн., і що міськрада може за свої кошти відремонтувати мережі.

Після того минув червень, липень, серпень…
Навіщо було обіцяти?

Комментариев: 0
Добавить комментарий