Керівника Тростянецької дільниці газорозподільчих систем нагородили орденом "За мужність"

З нагоди Дня Незалежності України указом Президента України орденом “За мужність” ІІІ ступеня був відзначений старший майстер Тростянецької Сумської області дільниці служби Управління експлуатації Оператора газорозподільних систем акціонерного товариства “Сумигаз” Сергій Гончаренко. 

Вже в перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну, коли ворог великими силами зайшов в Тростянець і взяв під контроль не тільки дорожні магістралі, а й важливі комунікації, орки захоплювали адміністративні будівлі різних служб. Зокрема і газової. Щоб врятувати дієздатність структурного підрозділу, ризикуючи своїм життям, керівник Тростянецької дільниці АТ "Сумигаз" Сергій Гончаренко вивіз всіх працівників аварійно-диспетчерської газової служби центрального диспетчерського управління у безпечне місце. Таким чином, всі спеціалісти були разом і можна було на випадок екстремальних ситуацій виконувати свою роботу.

Потім С.А.Гончаренко організував роботу по обходу газових мереж та локалізації аварійних ситуацій. Ось чому навіть у період активних бойових дій, газорозподільчі мережі у Тростянці функціонували. Люди були з теплом і газом. 
Коли ж наші війська почали вибивати орків з міста, російські окупанти з артилерії вдарили по нашим газовим мережам. Місто залишилось без газопостачання. Але тільки но звільнили Тростянець, газівники знову виявилися на висоті - як не було їм небезпечно виходити на ліквідацію пошкоджень, але вони зробили свою роботу. 
Такими людьми Тростянецька громада може гордитися.


Сам Сергій Гончаренко вважає державну нагороду відзнакою всього колективу Тростянецької дільниці. Але з іншого боку він цей колектив таким геройським і зробив. Бо сам відповідальний, працьовитий, вимогливий. Володіє високими організаторськими здібностями, уміє проявити ініціативу. А ще - рішучий та сміливий при виконанні поставлених завдань, швидко приймає рішення в непередбачених обставинах. Справжній лідер. В колективі газівників С.А.Гончаренко все трудове життя - 36 років.  Тому користується заслуженим авторитетом та повагою у співробітників та підлеглих. 

І таких, як він, в АТ "Сумигаз" багато. З початку війни 55 працівників товариства нагороджені грамотами Міністерства енергетики України, 22 фахівці нагороджені подяками Міненерго, 41 аварійник "Сумигазу" відзначений Почесними грамотами Сумської обласної військової адміністрації. Велика частина з відзначених - саме тростянецькі (на фото. Сергій Гончаренко - другий зліва).
Комментариев: 0
Добавить комментарий