Тростянчани збирають підписи під петицією про відзначення відомого волонтера

В День Незалежності України на інтернет-платформі місцевих електронних петицій з`явилася петиція до Тростянецької міської ради Сумської області про відзначення волонтера Мирослава Шило і його колег по Гуманітарному штабу Тростянця, які під час ворожої окупації міста пекли хліб і роздавали його людям. Автор петиції - місцевий блогер Андрій Соколов. 

Приводом для розміщення цієї петиції стало рішення виконкому міськради, прийняте напередодні державного свята Незалежності України, в якому міська влада, за ініціативи голови громади Ю.Бови, нагородила велику групу лояльних до влади мешканців громади відзнаками місцевого органу влади, а незалежних активістів незаслужено оминули. 
Зокрема, на думку автора петиції міським головою і виконкомом був незаслужено проігнорований волонтер Мирослав Шило, який з самого початку повномасштабного вторгнення рф в Україну і окупації орками Тростянця, перетворив свій ресторан у благодійну пекарню. Разом з однодумцями, протягом всього часу ворожої окупації міста, там щодня випікався хліб, який відразу ж роздавали голодним містянам. Автор петиції вважає, що міський голова повинен бути об`єктивним і справедливим, коли йдеться про відзначення містян від імені громади. Не можна можновладцям перетворювати цей процес у власний піар чи механізм утиску незалежних від міської влади активістів.

За словами автора петиції заслуговують на нагороди волонтери Гуманітарного штабу Тростянця та його партнери. Крім Мирослава Шила, це Дар`я Майковська, Людмила Шило, Олексій Сміян, Ольга Березіна та інші волонтери громади. Під час окупації вони допомагали тисячам людей, пекли хліб, а після визволення Тростянця роздали понад 200 тон гуманітарної допомоги, запровадили безкоштовні перепоховання померлих та розстріляних орками земляків.  
Процес обговорення своєї петиції А.Соколов пропонує зробити публічним, включаючи і онлайн-обговорення в мережі інтернет, наприклад, на офіційному YouTube каналі Тростянецької міської ради.
Збір підписів триває. На 29 серпня було зібрано 43 підписи зі 100 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 85 днів.
Комментариев: 0
Добавить комментарий