Тростянецькі школярі привітали бійців ЗСУ зі святом на блок-постах Національної гвардії України

Напередодні Дня Незалежності України група хлопчаків з Тростянця Сумської області побували на кількох місцевих блок-постах, де несуть службу бійці Національної гвардії України. Таку поїздку, на прохання патріотичної дітвори, їм організували журналісти місцевої газети "Тиждень" за сприяння оперативно-тактичного угрупування "Суми".

- Нам дуже хотілося привітати наших захисників з найголовніших святом нашої держави, подякувати їм і сказати, що ми ними пишаємося, як героями, - каже учасник поїздки Єгор.  
Блок-пости - це режимний об`єкт, а під час війни - це об'єкт підвищеного ризику. І доступ до них дуже обмежений. Але військові, зустрівши юних гостей, на кожному з блок-постів влаштували дітям цікаві екскурсії, дали змогу походити по місцям несення служби, побувати в бліндажах, приміряти на себе військову амуніцію і навіть потримати в руках зброю.
Командувач оперативно-тактичного угрупування "Суми" генерал-майор Олександр Нестеренко, коментуючи подію, зазначив, що у Збройних Силах України до подібних заходів ставляться позитивно, бо вважають дітей однією з найкращих мотивацій для воїнів. 
- Заради дітей, заради світлого і мирного майбутнього і воює сьогодні українська армія з ворогом. Це, якщо хочете, гарантія нашої перемоги, - сказав генерал-майор О.Нестеренко.  

Треба сказати, що всі хлопчаки, які брали участь у цій поїздці, опинилися в цій групі не випадково. Влітку кожен з них теж ніс сторожеву варту, тільки на блок-постах дитячих - на своїх вулицях. І ось на День незалежності їм, як подарунок, пощастило побувати на справжніх, бойових блок-постах. 
Діти поспілкувалися з воїнами, які на сьогодні є їхніми героями, бо не бояться постояти заради інших і навіть віддати життя за Україну. 
В гості до нацгвардійців діти прийшли теж не з порожніми руками, з собою принесли маленькі державні прапорці. На всіх блок-постах вони вручали їх кожному бійцю.

І не тільки бійцю. Долучаючись до перевірок документів у водіїв та пасажирів автомобілів і автобусів, які проїжджали блок-пости, діти дарували прапорці і водіям та пасажирам, чим дуже зворушували людей. Деякі від переповнених емоцій навіть плакали. І всі, як один, на привітання дітей: "Слава Україні!", гордо відповідали - "Героям слава!". 
Бійці Національній гвардії зробили все можливе, аби діти отримали максимальне задоволення від відвідування і спілкування з військовими. А діти, вітаючи бійців з Днем незалежності, бажали воїнам перемоги над ворогом, а також щоб все у них було добре, щоб вони були здоровими, незламними і хоробрими.
Комментариев: 0
Добавить комментарий