Тростянецький суд позбавив волі жителя Боромлянської ОТГ за колабораційну діяльність

19 серпня 2022 року Тростянецьким районним судом Сумської області оголошено вирок жителю одного із сіл Боромлянської громади, який у березні цього року, під час окупації села, здійснював передачу матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора. 

Зокрема, особисто передавав представникам окупаційних військ рф м‘ясну продукцію, а через це мав привілеї у вільному та безперешкодному переміщенні окупованою територію села та безконтрольного перетину ворожих блок-постів.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, установив, що обвинувачений будучи раніше судимий, упродовж умовно-дострокового звільнення від відбування покарання на шлях виправлення не став та вчинив новий тяжкий злочини, однак щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочину.

Ураховуючи частину невідбутого покарання за попереднім вироком суду, обвинуваченому призначено судом остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 4 місяці, із позбавленням права обіймати посади в державних органах влади та органах місцевого самоврядування строком на 10 років та з конфіскацією майна.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.
Комментариев: 0
Добавить комментарий