Тростянецький мер став фігурантом кримінального провадження щодо розповсюдження фейків


В досудове провадження надійшла кримінальна справа, в якій фігурує міський голова Тростянецької міської ради Сумської області Юрій Бова. Йдеться про розповсюдження завідомо неправдивої інформації відносно двох місцевих депутатів, яких ніби то розшукувала поліція.

Ці події припадають на середину березня цього року, коли Тростянецька і Боромлянська ОТГ Сумської області перебували під ворожою окупацією. Тоді у соціальних мережах Facebook та Telegram-каналах з`явилися скани дивних орієнтувань, віддрукованих на листку паперу і без підпису - "Увага. За підозрою у співпраці з російськими окупантами встановлюється місцезнаходження…". І далі називаються двоє депутатів Охтирської районної ради. Перед цим в соцмережах викладалася листівка з подібним за змістом текстом вже на сільського голову Боромлянської громади.
Тоді крапку в цій історії поставив Микола Задорожній. Нардеп зробив офіційні запити до Національної поліції та інших силових структур, які займаються такими справами. У відповіді на його ім'я  не було жодних підтверджень на жодного з названих у листівках людей. Стало зрозуміло, що орієнтування - фейки!
І ось через три місяці після тих подій до Сумської обласної прокуратури звертається один із депутатів, проти кого розносилися неправдиві листівки - Валерій Партала. Він просить прокуратуру провести розслідування стосовно розповсюдження завідомо неправдивої інформації у тих самим фейках. В тому числі розібратися і з фактом активної участі у несанкціонованих розшуках представників поліції. Бо ніяких офіційних підстав для розшуків не було - ні рішення слідчого судді, ні постанови силових органів. Очевидно, що поліцію хтось добре “попросив” підключитися до компрометації певних осіб. 
В.Партала звернувся до Сумської обласної прокуратури, аби  інформацію з його заяви внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і провели саме розслідування. Цікаво, що одним з фігурантів, по кому буде проводитись досудове розслідування, є Тростянецький міський голова Юрій Бова. Сам Партала щодо такого трактування не проти. 
"Подібні дії (розповсюдження фейків - прим. редакції) я вважаю пов'язаними з намаганням не лише дискредитувати мене політично, але й реальним посібництвом окупантам з боку керівника громади та його підлеглих, які покинули місто напризволяще, самоусунувшись від виконання своїх посадових обов'язків та своїми діями лише сприяли агрессору. У фейковому орієнтуванні вказано телефон, що закріплений за Охтирським відділом поліції, а також є записи дзвінків що підтверджують причетність охтирських поліцейських до розшуку", - наголосив Валерій Партала.
Заявник попросив встановити осіб, які здійснили завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення та їх спільників із числа правоохоронців, які заявляли про розшук, не маючи на те відповідної ухвали слідчого судді чи постанови прокурора.

Комментариев: 0
Добавить комментарий