Війна наробила чималих "дірок" в Тростянецькому місцевому бюджеті

Повномасштабне вторгнення рф на територію України, бойові дії, орківська окупація - все це серйозно б`є по економіці і відповідно - по наповненню місцевих бюджетів. Підтвердило це і засідання виконкому Тростянецької міської ради Сумської області.
Як зазначається в матеріалах Тростянецького міськвиконкому, річний бюджет громади, затверджений в сумі 325,5 млн. грн., за І квартал виконаний лише на 59,7 млн. Недобір суттєвий.
Основним джерелом наповнення бюджету є податок з доходів фізичних осіб. За січень-березень 2022 року мобілізовано податку в сумі 28,6 млн. гривень, що становить 56,1% планових призначень. 
Основними бюджетоутворюючими платниками податку з доходів фізичних осіб залишаються провідні підприємства і компанії: ПАТ «Монделіс Україна», ДП «Тростянецьке лісове господарство», ПрАТ «Якобз Дау Егбертс Україна» та підприємства Південної Залізниці, від яких за І квартал 2022 року надійшло 15 млн. 668,7 тис. гривень. 

Найбільше надійшло від ПАТ «Монделіс Україна» -  7 млн. 364,0 тис. гривень, того самого, яке російські варвари розграбували, а потім ще й частину виробничих приміщень спалили. Сьогодні це підприємство поступово відновлюється.
Комментариев: 0
Добавить комментарий