Тростянецьким судом за десять днів червня винесено два вироки по мародерству

У Тростянці Сумської області набирає ходи рух таврування вже не «стовпами ганьби», а судовими рішеннями мародерів, які грабували магазини і людські помешкання, коли громада перебувала в умовах воєнного стану. Перший такий вирок Фемідою було винесено 13 червня відносно чоловіка, який викрав з магазину велосипедні покришки. Через десять днів своє покарання на лаві підсудних отримав чоловік, який обкрадав залишені вимушеними переселенцями житлові будинки. 

13 червня 2022 року Тростянецьким районним судом Сумської області оголошено вирок 49-річному жителю міста Тростянець, який під час окупації міста 6 березня 2022 року проник до магазину «Ельбрус», де викрав дві велосипедні покришки. Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що він того дня, проходячи повз магазин запчастин побачив, що у ньому були розбиті двері. То ж і вирішив туди зайти. Побачивши там дві велосипедні покришки, прихопив їх з собою. Викрадене майно приніс додому та зберігав у сараї. А коли  наприкінці квітня 2022 року до нього прийшла власниця магазину з працівниками поліції, які повідомили про те, що на відеозаписі у приміщенні магазину зафіксовано викрадення ним велосипедних покришок з магазину, він добровільно їх видав.

Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винним чоловіка у пред’явленому   обвинуваченні за частиною 3 статті 185 КК України. Враховуючи, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, сприяв розкриттю злочину, добровільно повернув викрадене майно, та з огляду на позицію потерпілої сторони, суд призначив місцевому жителю покарання у  виді обмеження волі строком на 1 рік.


Через десять днів - 23 червня 2022 року, Тростянецьким районним судом Сумської області оголошено вирок ще одному підозрюваному у мародерстві. На лаві підсудних опинився раніше судимий 56-річний житель міста Тростянець, який у березні 2022 року під час окупації міста у період дії воєнного стану вчинив низку крадіжок. Так, у період з 15 по 20 березня 2022 року він проник через відкриті вхідні двері літньої кухні та гаражу одного із домогосподарств у м. Тростянець. Чоловік викрав велосипед, бензокосу, кутову шліфувальну машинку, відрізний круг та два дриля. Не зупинившись на вчиненому, 18 березня 2022 року тростянчанин проник до місцевого салону краси, з якого викрав тюнер Т2 та шуруповерт. Викрадене майно чоловік приніс додому, де і зберігав. 

Допитаний у судовому засіданні місцевий мешканець свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю. Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винним чоловіка у пред’явленому обвинуваченні за частиною 4 статті 185 КК України (крадіжка (таємне викрадення чужого майна), вчинена в умовах воєнного стану). Суд призначив чоловіку остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 1 місяць.

В обох випадках вироки можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту їх проголошення.   

Комментариев: 0
Добавить комментарий