Тростянецьким судом оголошено вирок підозрюваному у мародерстві під час окупації

Тростянець Сумської області під ворожою окупацією перебував більше місяця - з кінця лютого до 26 березня. За цей час орки розграбували майже всі магазини міста. Допомагали російським варварам "чистити" торгові прилавки і місцеві мародери. Після визволення Тростянеччини поновив свою роботу місцевий суд. 13 червня в його стінах винесли перше рішення по відношенні до того, хто разом з окупантами грабував магазин.

Вирок винесли 49-річному жителю міста Тростянець, який під час окупації міста 6 березня 2022 року проник до магазину «Ельбрус», де викрав дві велосипедні покришки. Унаслідок крадіжки власниці товару завдано матеріальну шкоду у сумі 552 грн. Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, та пояснив, що він 6 березня, проходячи повз магазин запчастин, у якому були розбиті двері, вирішив туди зайти, та побачивши там дві велосипедні покришки, викрав останні. Викрадене майно приніс додому та зберігав у сараї. А коли  наприкінці квітня 2022 року до нього прийшла власниця магазину з працівниками поліції, які повідомили про те, що на відеозаписі у приміщенні магазину зафіксовано викрадення ним велосипедних покришок з магазину, він добровільно їх видав.
Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винним чоловіка у пред’явленому   обвинуваченні за частиною 3 статті 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням в інше приміщення).

Враховуючи те, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, сприяв розкриттю злочину, добровільно повернув викрадене майно, суд призначив місцевому жителю покарання у  виді обмеження волі строком на 1 рік.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.
Комментариев: 0
Добавить комментарий