Мер Тростянця «пригрозив» Живицькому відремонтувати каналізаційний колектор своїми силами

У Тростянці Сумської області вже третій місяць, як не працює підземна система каналізацій. Зруйновані колектори не ремонтуються. Стоки відкачуються ас-машинами. Люди потерпають від незручностей, адже вода в кранах з`являється лише зранку і під вечір. І то лише на 2-3 години.

Хто ремонтуватиме комунікації? Міський голова Тростянця Юрій Бова киває на Суми – мовляв, всі колекторні ходи зруйновані танками російських окупантів. А тому фінансування має забезпечити Сумська обласна військова адміністрація за рахунок коштів з державного бюджету. Голова ОВА Дмитро Живицький не відмовляється, говорить, що уряд вже виділив Сумській області 250 мільйонів гривень, з яких 150 мільйонів вже надійшли в область. В червні надійде решта. 

«З цих грошей 70 млн. підуть на житлово-комунальне господарство – це водопостачання, водовідведення, ремонт ліній електропередач. В першу чергу це місто Тростянець і Охтирка, де було найбільше руйнувань інфраструктури», - зазначив минулої середи Дмитро Живицький на прес-конференції. 

Крім того керівник області повідомив, що для виконання ремонтно-відновлювальних робіт вже проведена робота як органами місцевого самоврядування, так і спеціалістами області - по фіксуванню і актуванню всіх руйнувань на території громад. На загальнодержавному рівні прийняте рішення щодо механізму і процедурі використання цих коштів, щоб швидше приступити до відновлення. На більш складному рівні, де не обійтися без проектування, проведення експертиз, там працюють відповідні організації. Вже 12 договорів укладені. В тому числі і по Тростянцю.

Тільки ось міському голові Бові не до комунальних проблем - в останні тижні він постійно у закордонних поїздках. То ж і не чув, що говорив губернатор. А тому людям по суті нічого конкретного пояснити не зміг. А тростянчани вимагають від мера дій, мовляв, скільки ще терпіти подачі води по 2 години на добу. Бова вирішив: кращий захист, це – напад. Ось і «наїхав» знову на губернатора. 

«Якщо треба, ми можемо самі зробити. Якщо Дмитро Живицький скаже: «Юрій Анатолійович, ми не хочемо або не будемо фінансувати ваш колектор, ми станемо і його зробимо. Ми обрахували кошторис – це буде коштувати 680 тис. грн. Будівельники є в місті Охтирка. Вони готові приїхати і зробити нам цей колектор максимум за тиждень часу. І незручностей у людей не буде. То ж почекаємо ще 2-3 дні відповіді від голови Сумської обласної адміністрації. Я до нього звернуся особисто і визначусь – чекати нам чи все ж таки за свої кошти міста відремонтувати і забутися про підтримку обласної державної адміністрації» - сказав Ю.Бова у своєму черговому відеозверненні, оприлюдненому на сайті Тростянецької міської ради..

Комментариев: 0
Добавить комментарий