У Боромлі поліція задокументувала незаконний вилов 72 кілограмів риби

Поліцейські офіцери Боромлянської територіальної громади Сумської області виявили двох хлопців, які у період нересту у незаконний спосіб, порушуючи правила рибальства, здійснювали вилов риби, повідомляє 25 травня Поліція Сумської області.

За інформацією відділу комунікації поліції Сумської області, учора, під час проведення заходів щодо протидії вилову риби у незаконний спосіб, у селі Боромля було зупинено автомобіль. У ході огляду транспортного засобу працівники поліції виявили рибацькі сітки, човен та рибу.

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу поліції, яка задокументувала виявлення та вилучення 8 рибацьких сіток, човна з веслами та риби вагою близько 72 кілограм, серед якої: карась золотий – 1 шт., карась срібний – 21 шт., краснопірка – 955 шт., сазан – 12 шт. та окунь – 40 шт.

В ході перевірки було встановлено, що неповнолітні місцеві мешканці 16-ти та 17-ти років, перебуваючи на місцевому ставку, використовуючи заборонені засоби риболовлі, а саме: рибацькі сітки, здійснили незаконний вилов риби. Після чого, повертаючись додому були зупинені працівниками поліції.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання до трьох років обмеження волі. Слідство триває.

Комментариев: 0
Добавить комментарий